nybjtp

kabar

Prinsip lapisan anti karat

news1 news2

Lapisan anti-karat umume dipérang dadi lapisan anti-karat konvensional lan lapisan anti-karat tugas abot, sing minangka lapisan sing ora bisa dipisahake ing lapisan cat.Lapisan anti-karat konvensional nduweni peran kanggo nyegah korosi logam ing kondisi umum lan nglindhungi umur layanan logam non-ferrous;lapisan anti-karat tugas abot dibandhingake karo lapisan anti-karat konvensional, sing bisa ditrapake ing lingkungan korosif sing relatif atos lan nduweni kemampuan kanggo A jinis lapisan anti-karat sing entuk wektu pangayoman sing luwih suwe tinimbang lapisan anti-karat konvensional.Prinsip anti-korosi saka lapisan anti-karat umum dumunung ing arah kimia, fisika lan elektrokimia.Ing ngisor iki panjelasan sing rinci:
1. Prinsip kimia anti-karat
Prinsip kimia anti-karat yaiku netralake zat asam-basa sing mbebayani dadi zat sing netral lan ora mbebayani kanggo nglindhungi bahan ing lapisan anti-karat saka zat korosif.Sawetara senyawa amfoterik, kayata aluminium hidroksida, barium hidroksida lan seng oksida, asring ditambahake ing lapisan anti-karat.Zat kasebut bisa gampang bereaksi karo zat asam lan alkali sing mbebayani kanggo entuk efek anti-karat.

2. Prinsip fisik anti-karat
Prinsip fisik anti-karat yaiku ngisolasi bahan sing dilindhungi saka zat korosif eksternal kanthi lapisan anti-karat.Prinsip fisik cat anti-karat yaiku nggunakake agen pembentuk film kanggo entuk lapisan anti-karat sing padhet kanggo ngisolasi karusakan saka efek anti-karat ing materi sing dilindhungi.Contone, timbal-ngemot Paint lan lenga bisa mbentuk sinetron timbal kanggo mesthekake lapisan anti-karat Kapadhetan.

3. Efek elektrokimia saka anti-karat
Efek elektrokimia saka anti-karat nuduhake tambahan saka sawetara bahan khusus kanggo cat anti-karat, supaya nalika Kelembapan lan oksigen nembus Paint anti-karat, padha bakal nanggepi kanggo mbentuk ion anti-karat, passivating lumahing saka. logam kayata baja, lan kanthi mangkono nyegah ion logam.Dissolution, kanggo entuk tujuan anti-karat, sing paling umum saka zat khusus iki yaiku kromat.

Wilayah aplikasi lapisan anti-karat utamane kalebu limang aspek ing ngisor iki:
①Emerging offshore engineering: instalasi lepas pantai, struktur pesisir lan teluk, platform pengeboran minyak lepas pantai;
②Transportasi modern: pager dalan, jembatan, prau, kontainer, sepur lan fasilitas sepur, mobil, fasilitas bandara;
③Industri energi: peralatan hidrolik, tangki banyu, tangki gas, peralatan penyulingan minyak bumi, peralatan panyimpenan minyak bumi (pipa minyak, tangki minyak), peralatan transmisi lan transformasi daya, tenaga nuklir, tambang batu bara;
④Perusahaan industri gedhe: peralatan nggawe kertas, peralatan medis, peralatan pangan lan kimia, tembok njero lan njaba wadhah logam, pipa, tangki panyimpenan bahan kimia, baja, pabrik petrokimia, pertambangan lan peleburan, peralatan pabrik semen, lantai, tembok, lan komponen semen karo media korosif;
⑤Fasilitas kotamadya: pipa gas lan fasilitase (kayata tangki bensin), pipa gas alam, fasilitas banyu ngombe, peralatan pembuangan sampah, lsp.


Wektu kirim: Dec-07-2021